Privacybeleid

PRIVACYBELEID vogelvereniging AVES DOMESTICA te RIJSWIJK


Aves Domestica,gevestigd aan Ko van Dijkplein 45 2548 ZT Den Haag te Nederland, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

CONTACTGEGEVENS
Aves Domestica
tel.070-2118997
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FUNCTIONARIS GEGEVENSBESCHERMING
George Steinz is de Functionaris Gegevensbescherming van Aves Domestica. Hij is te bereiken via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PERSOONSGEGEVENS DIE WIJ VERWERKEN
Aves Domestica verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze vereniging en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.
Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

•    Voor- en achternaam
•    Geslacht
•    Geboortedatum
•    Adresgegevens
•    Telefoonnummer
•    E-mailadres
•    NBvV registratienummer
•    Bankrekening (indien ons gemachtigd)
•    Welke vogels u kweekt
•    Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt door een kweker pagina op deze website.
•    Gegevens over uw activiteiten op onze website
•    Lijst met contactgegevens van de leden
•    Specifieke zaken waarvoor de bond informatie nodig heeft
•    Wij kunnen foto’s van bezoekers en/of deelnemers aan activiteiten publiceren op onze website internet, apps en sociale media, tenzij u daartegen uitdrukkelijk en gemotiveerd bezwaar aantekent.

Onze bestanden met persoonsgegevens zijn beveiligd met wachtwoorden en slechts alleen het bestuur van Aves Domestica is geautoriseerd met het oog op verenigingszaken.

BIJZONDERE EN/OF GEVOELIGE PERSOONSGEGEVENS DIE WIJ VERWERKEN
Aves Domestica verwerkt geen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u. Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via de secretaris, dan verwijderen wij deze informatie.

DOEL EN GRONDSLAG VERWERKING PERSOONSGEGEVENS
Aves Domestica verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het afhandelen van uw betaling
- Verzenden van onze nieuwsbrief
- Het lidmaatschap kenbaar maken aan de N.B.v.V
- U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze activiteiten uit te kunnen voeren

GEAUTOMATISEERDE BESLUITVORMING
Aves Domestica neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een bestuurslid van Aves Domestica) tussen zit.
HOE LANG BEWAREN WIJ PERSOONSGEGEVENS
Aves Domestica bewaart uw persoonsgegevens ook na einde lidmaatschap met het oog op geschiedschrijving van de club en evt. jubilea om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Als een (ex)lid dat niet wil kan hij dat aangeven bij de secretaris.

DELEN VAN PERSOONSGEGEVENS MET DERDEN
Aves Domestica verstrekt/verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Aves Domestica blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Aves Domestica en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens waarover wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar de secretaris.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

Aves Domestica wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

HOE BEVEILIGEN WIJ PERSOONSGEGEVENS
Aves Domestica neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze vereniging via de secretaris. Datalekken kunt u melden bij de secretaris.

WIJZIGINGEN PRIVACYVERKLARING
Het kan voorkomen dat deze verklaring in de toekomst wordt gewijzigd. Wij bevelen daarom aan om deze privacy verklaring regelmatig te blijven raadplegen


U kunt het privacybeleid van Aves Domestica hier downloaden